Restaurant Braseria El Canceller, Vilanova
Aquest preciós edifici d’arquitectura industrial va ser construït en 1739, tenim constància que en els seus inicis era una fàbrica d’aiguardent i que va quedar en desús cap a mitjan segle XVIII.
A Vilanova i la Geltrú hi ha locals molt mítics, un d’ells és sens dubte el Celler Ca Pujol, és un dels emblemes d’aquesta ciutat costanera, no en va elaboren caves i vins des de 1932 sota el segell Torrents Carbó.
El Restaurant El Canceller ocupa l’espai de les almàsseres d’aquest Antic Celler Urbà amb més de 1000 m² de galeries subterrànies visitables, a escassos 500 metres de la Rambla.
El centre neuràlgic de la intervenció de l’espai es crea a partir d’una zona de cocció amb brasa amb vista directa a la sala principal, per atorgar una major espectacularitat a la cocció del producte principal.
L’espai s’organitza de manera que el client pugui tenir diferents experiències gastronòmiques en un mateix espai. Per aquesta raó s’organitzen quatre zones diferenciades, que s’inicien des de l’entrada. On en primer lloc trobem l’espai comunitari amb una taula rodona per a poder albergar grups i es cobreixen amb una entramat de cordes que els recull i creen un racó íntim, utilitzant una llum puntual i tamisada. A partir d’aquesta zona apareix un element que recorre tot el local i ens permet unir visualment l’espai, fusionant la imatge tradicional amb una imatge actual. Aquest element d’unió és un estel de planxa inoxidable brillant de 3 metres de llarg, suspès a l’aire reflectint parets, terra, sostre, mobiliari a manera de reflexió fractal.
El segon espai que trobem és la zona del vermut, un espai més dinàmic i polivalent per prendre tapes. Per aquesta raó, es dissenya una zona de taules altes amb tamborets que permet al client una relació més fluïda amb el servei.
El tercer espai que apareix és la sala principal situada a el fons de el local, que permet un intercanvi de posició i composició de taules segons les necessitats del moment, però creant una ambientació irregular mitjançant unes llums disposades de forma aleatòria, això permet baixar la sensació d’alçada de l’espai i poder crear un racó més íntim.
Tots aquests espai units en un la mateixa planta de distribució crea una riquesa visual i de matisos, que donen el caràcter global al restaurant.
—
Fitxa tècnica
Localització: Vilanova i la Geltrú, Barcelona | Client: MAANTIF grup I Superfície: 250 m2. | Disseny: Oueiah! think x design I Realització: 2017 I Fotògraf: Daniel Mascarell.
—
Informació complementaria